Home
Književna večer "Nekad i sad" - Ima li boljih stvari od suhe odjeće?

Pozivamo vas na književnu večer s pjesnikinjama Željkom Horvat Čeč, Jelenom Tondini a.k.a. J-Zlo, Petrom Čargonja, Lanom Predojević i Iris Ćiković, koja će se održati 7. lipnja s početkom u 19 sati u prostoru Galerije Studentskog kulturnog centra (Palach).

Povodom nedavnog upriličenja besplatnog elektroničkog izdanja zbirke pjesama „Ima boljih stvari od suhe odjeće - mali inventar suvremenog ženskog stiha“ skupine pjesnikinja iz Rijeke, koju je u tiskanom obliku za Ediciju Katapult 2007. godine objavio riječki izdavač ZIGO, odlučili smo okupiti dio pjesnikinja i otkriti, između ostalog, što danas rade, kako je napredovalo njihovo pjesničko sazrijevanje od vremena tiskanog izdanja, i što je „sad“ u njihovim umjetničkim svjetovima drugačije nego „nekad“.

Razgovor će voditi Enver Krivac, inače urednik predmetne zbirke pjesama, koji je to činio i „davne“ 2007. godine kad je zbirka prvi puta predstavljena riječkoj publici.

 
Promocija četvrtog broja časopisa Književnost uživo

Promocija četvrtog, proljetnog broja časopisa Književnost uživo održat će se u sklopu 7. riječkog sajma knjiga i festivala autora Vrisak, u subotu 17. svibnja, u book caffeu Dnevni boravak s početkom u 20 sati.

Podsjetimo se, četvrti broj časopisa objavljen je u besplatnom elektroničkom formatu na platformi za digitalno objavljivanje ISSUU, a broj je uključio pjesničke i prozne radove preko 50 autora iz cijele regije (časopis možete naći ovdje).

U subotu očekujte čuti izvedbe uživo, kao i riječ glavnog urednika Slavena Jelenovića koji će se za tu prigodu publici obratiti iz Toronta putem videa.

Veselimo se još jednoj ugodnoj promociji!

 
"Ima boljih stvari od suhe odjeće" sada i na netu!

Osmo po redu digitalno izdanje knjige iz Edicije Katapult pod naslovom "Ima boljih stvari od suhe odjeće - mali inventar suvremenog ženskog stiha" skupine pjesnikinja iz Rijeke, u tiskanom obliku za Katapult je 2007. objavio riječki izdavač ZIGO, a posveta je svim ljubiteljima poezije, ženske i one druge.

U zbirci je zastupljena poezija pjesnikinja Petre Čargonja, Željke Horvat Čeč, Jelene Tondini (a.k.a. J-Zlo), Iris Ćiković, Lane Predojević, sestara Cvečić, Marije Crnjac i Matije Vukušić.

Iz predgovora: "Svaka od ovih dama barata svojim oružjem. Jedne su mračne, ali punokrvne snimačice stvarnosti života, druge toj temi prilaze kao hip-hop cirkusanti... Jedne su, opet, primječivači mikrotrenutka osobne zbilje, svakodnevne izmaglice misli i odluka koje vrlo često ovise o tome jesmo li se dovoljno naspavali ili koji vjetar puše, dok druge tu šumu emocija i međuljudskosti tretiraju kao inventar proživljenog, novog i starog, hirovito i autoironično. Ni jedne ni druge pritom ne postaju samodopadne, a čak i kad se u njih ušulja malodušnost, na čiju abrazivnost nijedan sapiens nije imun, ponosne su jer je to njihov svijet, prije svaga." (Enver Krivac, urednik zbirke)

Kao i svako e-izdanje, zbirka je besplatna i dostupna na čkitanje i download na ovoj stranici pod izbornikom eEdicija ili na našem ISSUU profilu

 
Goranovci nastupili u MMSU i Ex Librisu

Kako smo i najavili, 21. i 22. ožujka družili smo se s pjesnicima Goranovog proljeća u Rijeci na lokacijama Muzeja moderne i suvremene umjetnosti i Ex Librisa.

U petak, 21.3. s početkom u 20 sati u MMSU održala se dvosatna pjesnička večer, pod voditeljskom palicom Ivice Prtenjače i Dunje Matić, na kojoj su se brojnoj publici svojom poezijom predstavili strani i domaći pjesnici 51. izdanja Goranovog proljeća, a "pjesničko proljeće" nastavilo se na "Doručku s poezijom" u subotu, 22.3. u 11 sati u pravoj domaćoj atmosferi uz kroasane i kavu u Antikvarijatu Ex Libris.

Sudeći prema odazivu i komentarima publike, pjesništvo je i dalje živo u Rijeci, a takvo će i ostati uz više ovakvih događanja.

Više fotografija s oba događanja možete naći ovdje.

 

 

 
Sat poezije u Sušačkoj gimnaziji

U srijedu, 12. ožujka 2014. bili smo u posjeti gimnazijalcima Prve sušačke hrvatske gimnazije! Razlog posjete bio je "Sat poezije", događaj organiziran u sklopu ovogodišnjeg 51. izdanja Goranovog proljeća u kojem Katapult nastupa u ulozi suorganizatora.

"Satu poezije" prisustvovali su Ivica Prtenjača, Marko Pogačar, Dinko Telećan, Kristina Posilović, Mirela Fuš, Marin Kolić, Alen Brabec i Zoran Žmirić koji su se učenicima predstavili kroz svoju poeziju, a Sušačka se pjesnicima predstavila kroz nagrađivanu poeziju njenih učenica. 

Ugodno druženje potrajalo je nešto duže od jednog sata, a više fotografija s mjesta događaja možete naći ovdje

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 3 od 20