Home
HERMESOV POUČAK i CYBER JOINT + SEX & NASILJE - digitalni pokloni za kraj godine

Za sam kraj 2013. godine, pripremili smo vam na poklon digitalna izdanja čak dviju knjiga: Hermesovov poučak, autora Yves-Alexandra Tripkovića, koji je dobio nagradu Slavić za najbolji prvijenac objavljen 2006. te dvostruki prozni paket, roman Cyber Joint i priče Sex & Nasilje u jednoj knjizi autora Marina Tomića.

Poklone preuzmite na našoj stranici, pod eEdicija ili na ISSUU profilu.

Nakon uspješne radne godine, najbolje se opustiti uz knjigu. Uživajte, zaslužili ste.

 

    

 

 
KNJIŽEVNOST UŽIVO!

Iako je već prošlo pola godine od pokretanja Facebook stranice Književnosti uživo, otvorenog prostora za objavljivanje svim ljubiteljima i sljedbenicima pisane riječi, cijela priča ne jenjava!

Osim što je u međuvremenu prerasla u istoimeni časopis i pretvorila se u pravi "mali" projekt koji je uključio desetak ljudi u urednički i administrativni tim, našla je put do oko 17 tisuća "lajkova" što je samo potvrdilo da književnost, u ovom ili onom obliku, ne gubi na važnosti. 

U šest mjeseci, objavljena su i 3. broja časopisa koji su uključili radove preko 150 autora iz cijele regije, ali i šire, a čitanja se broje u desecima tisuća.

U pripremi je web stranica i posebna edicija kroz koju bi se objavljivale knjige najboljim autorima koji redovito svojim literarnim uradcima doprinose jačanju Književnosti uživo.

Facebook stranici možete pristupiti putem ovog linka, a časopise čitajte ovdje:

Književnost uživo, broj 1., godina 1., ljeto 2013. 

Književnost uživo, broj 2., godina 1., jesen 2013.

Književnost uživo, broj 3., godina 1., zima 2013. 

 
Promocija Parabajke u Ribook-u

Nakon odlično odrađene i posjećene promocije knjige "Parabajka" u Booksi, autorica Ivana Kovačić i urednik knjige Josip Potnar jašu dalje!

Ovog puta, knjigu predstavljaju riječkoj publici na petak 13. prosinca u 19 sati, u knjižari Ribook. 

U međuvremenu, pročitajte intervju s Ivanom. 

 

 
Pojačanje Edicije - PARABAJKA Ivane Kovačić

S ponosom predstavljamo novu knjigu objavljenu u Ediciji Katapult, jednu i jedinstvenu "Parabajku", Ivane Kovačić!

Parabajka je roman kratkih priča prožetih poezijom koji tematizira odrastanje, život na otoku i odnose unutar jedne obitelji, igranje nogometa za amaterski lezbijski nogometni klub, i iznad svega, romantičnu ljubav. Govori, dakle, o strahu, identitetu i slobodi. I prehrani.

Parabajka je djelić kojeg posjedujemo svi, koji se hrani našim strahovima i ograničenjima. Ona može biti podsjetnik na sve što nije dok se trudimo zadržati sve što jest. Koliko god se razlikovali u spolu, godinama ili fizionomiji, babaroga, bogeyman ili Parabajka predstavljaju lica dječjih strahova. Zanimljivo je da upravo Parabajka u knjizi stoji kao oslonac koji Ivani dopušta progovaranje kroz queer identitet, na kao onaj različitosti, već prihvaćen iznutra, proživljen i osnažen do razine emancipacije od vlastitih strahova.

Ivana Kovačić rođena je 1979. godine u Splitu. Osnovnu i srednju školu pohađala je na otoku Hvaru, a u Zagrebu studirala hrvatski i ruski jezik na Filozofskom fakultetu. Bavi se različitim povremenim poslovima, prevođenjem, pisanjem, čitanjem i sudjelovanjem u umjetničko-aktivističkim projektima. Živi u Zagrebu i kupuje na Trešnjevačkom placu.

Prva promocija knjige održat će se u zagrebačkoj Booksi, u sklopu programa festivala Vox Feminae, 16. studenog s početkom u 19 sati.

Video najavu "Parabajke" u produkciji Filmaktiva možete pogledati ovdje

 

 
20. knjiga Edicije Katapult - Dnevnik jednog političara, Luke Murine

Sretna srca javljamo vam kako je u listopadu 2013. svjetlost dana ugledala i 20., jubilarna, knjiga iz Edicije Katapult!

Radi se o knjizi zgodna naslova i tematike "Dnevnik jednog političara", riječkog autora Luke Murine. Kao i do sada, udruga Filmaktiv za knjigu je napravila i video najavu, iliti foršpan kojeg možete pogledati ovdje

U ovom romanu pisac progovara umjesto običnog građana koji šutke promatra dok se u politici povlače konci bez reda i pameti te gradi satiričnu verziju hrvatske stvarnosti dok preispituje granice, fleksibilnosti i morala. Suprotstavljajući glavnom liku, lošeg političara', čovjeka iz naroda', radnika s razvijenim osjećajem za pravdu, autor preslikava ravnotežu stvarnog svijeta istovremeno naglašavajući izazove ljudskoj humanosti i sustavu vrijednosti. No, donosi li razvoj radnje uopće katarzu, dovodi li do poante da se sve vraća i sve plaća? Ili svijet u kojem živimo ipak nije tako idealan, a čim prije to shvatimo time bolje za nas? Ozbiljnim temama unatoč, autor namjerno održava zavidnu razinu humora i jednostavnost jezika, banalizirajući dileme protagonista želeći naglasiti da su u nekim područjima ljudskih života stvari crno-bijele i da ne treba gubiti vrijeme tragajući za sivim zonama.

Luka Murina rođen je 1983. u Rijeci, gdje radi i živi s obitelji. Diplomirao je brodsku elektroniku, ali je u životu radio sve osim toga. Pisanjem se počeo baviti početkom milenija u obliku punk-pjesama za potrebe benda. Pisanje je potom proširio na kratke tekstove, sabrane pod naslovom "Ovo nije kvalitetno štivo", što - prema Lukinim riječima - i nije bilo. Prvi okršaj s pisanjem rezultirao je distopijskom novelom "Početak". Zadovoljan, ali svjestan težine zadatka, morao je pojednostaviti pristup. Tako je nastao "Dnevnik jednog političara".

Javno predstavljanje Lukinog prvijenca održat će se 18. listopada 2013. s početkom u 20 sati u klubu Život. Ondje ćete čuti i vidjeti Luku kao pisca, ali i kao glazbenika jer vam priprema i neke lokalne hitove!

 

 

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 5 od 20