Home
Krivac na Festivalu europske kratke priče u Pazinu

Od 27. svibnja do 1. lipnja u Zagrebu i Pazinu održao se ovogodišnji Festival europske kratke priče. U pazinu je nastupio Enver Krivac i pokupio, kao i uvijek, odlične kritike.

Što je o Festivalu zabilježio Glas Istre, pročitajte ovdje.

 
Predstavljanje knjige “Svitanje na zapadu” Igora Beleša

 

Pozivamo vas na predstavljanje sedamnaeste,već, po redu knjige iz Edicije Katapult. U petak, 29. lipnja, 2012. godine, s početkom u 19 sati, u svima već poznatom dnevnom boravku Molekule (Delta 5, Rijeka – bivši Ivex), bit će govora o romanu Igora Beleša, ironično naslovljenog „Svitanje na zapadu“.

Riječ je o zabavnoj priči o posljednjim prilikama, zapravo svemu posljednjem, u životima pripadnika treće dobi i njihovim, neočekivano neobičnim, hirovitim svakodnevicama koje provode u staračkim domovima u Irskoj, gdje su osim s uobičajenim, fiziološkim preprekama suočeni i s vjerskim podjelama. Sve to pratimo kroz priču o glavnom liku, Charlesu, koji potaknut sve učestalijim snovima o smrti odluči rezimirati svoj potraćene godine kroz patetičnu ideju pisanja autobiografije. No račune mu pomrsi sudbonosni susret sa starijom damom iz suprotno “vjerski orijentiranih” redova. Kroz pomalo sarkastični ton, otkrivamo da su nam zapravo puno bliži nego što očekujemo, a tijekom tog procesa gradimo i nove simpatije, svako prema svom omiljenom liku.

Igor Beleš rođen je 1978. godine u Borovu Naselju. Škole završava u Crikvenici gdje živi i danas. Glavna su mu zanimacija knjige, glazba i filmovi. Osim što piše prozu, piše recenzije za glazbeni portal muzika.hr, svira klavijature u bendu i povremeno radi kao DJ.

Osim autora, u Molekuli vas još čekaju moderator večeri Enver Krivac i ostala ekipa iz Katapulta. Pa vi sad probajte ne doći!

 
Što kažu Tea i Krivac?

Piše Knjiški moljac: "Dvije godine za redom nagrada "Prozak", koja se dodjeljuje za najbolji prozni rukopis autora starosti do trideset i pet godina, dolazi u Rijeku. Najprije ju je prošle godine osvojila Tea Tulić, predsjednica udruge "Katapult", da bi ove godine taj uspjeh ponovio njen kolega iz iste udruge - Enver Krivac."

Piše Zoran Krušvar i razgovora s dobitnicima nagrade ovdje.

 
"Što čitaš kad čitaš o ljubavi?"

U sklopu Profilovog Prvog hrvatskog festivala knjiga, u subotu 26. svibnja, u Profilu na Korzu o temi iz naslova govorit će Katapultovci u sastavu: Tea Tulić, Enver Krivac i Marina Vrđuka Beleš. Razgovor će moderirati Alen Kapidžić. Dođite i saznajte što se čita.

 
Tea Tulić na Prvom hrvatskom festivalu knjiga u riječkom Profilu

Tea Tulić i "Kosa posvuda" gostuju 18. svibnja u riječkom Profilu na Korzu. U 20 sati. Pitanja im postavlja Alen Kapidžić.

Ne budite posvuda, dođite u Profil. 

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 20