Home
Predstavljanje knjige “Pod istim nebom” u Puli

 

U petak 17. veljače 2012. u Puli, s početkom u 20 sati, u galeriji Makina (Kapitolinski trg 1) održat će se predstavljanje 13. knjige iz Edicije Katapult, “Pod istim nebom“, mladog pisca Amira Alagića.

Amir je rođen 1977. godine u Banjaluci. Priče i pjesme, mnoge od njih nagrađene, objavljivao je po raznim časopisima i književnim kompilacijama. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu. Živi i radi u Puli.

Ovo mu je prva samostalna knjiga, konceptualna zbirka kratkih priča, objavljena 2010. godine, a pulskoj će je publici predstaviti zajedno s gostom večeri Andreom Matoševićem te moderatoricom i urednicom knjige Marinom Vrđuka Beleš. Dobrodošli!

 

 
Pročitaj me u Varaždinu

Na Odjelu za mlade varaždinske gradske knjižnice “Metel Ožegović” 17. veljače u 19 sati bit će predstavljena konceptualna zbirka priča Marka Marciuša “Pročitaj me”. Predstavljanje organiziraju Gradska knjižnica “Metel Ožegović” Varaždin, udruga mladih Varaždinski underground klub (V.U.K.) i riječka književna udruga Katapult.

U predstavljanju će, uz Marka Marciuša, književnika, sudjelovati i Mirela Fuš, voditeljica lektorskog tima udruge Katapult, a moderator će biti Nikola Leskovar, potpredsjednik udruge mladih V.U.K. Ulomke iz knjige čitat će učenici Medicinske škole Varaždin.

 
Rezultati natječaja časopisa AVLIJA

Između ostalih nagrađenih, “Katapultovac” Amir Alagić pjesmom ušetao u Avliju. Više o rezultatima natječaja na linku.

 
Razgovaraonica i književna večer s Krunom Lokotarom

U ponedjeljak, 30.1.2012. Katapult će u sklopu Razgovaraonica ugostiti jednog od najpoznatijih urednika s ovih prostora, Krunu Lokotara ! Književna večer će se održati s početkom u 20 sati, a Razgovaraonica za članove i članice u 17 sati u prostoru Molekule. Voditelj književne večeri je Enver Krivac.

Kruno Lokotar rođen je 1967. u Daruvaru. Diplomirao je komparativnu književnost, povijest i bibliotekarstvo na zagrebačkom Filozofskom fakultetu. Kritiku i kulturološku publicistiku objavljivao u raznim medijima, uređivao je časopise “Godine” i “Godine nove”, bio selektor i voditelj FAK-a. Od 2002. do 2007. radio kao glavni urednik AGM-a.
Godine 2004. dobio Nagradu Kiklop za najboljeg urednika. Utemeljitelj je i član žirija književnih nagrada Prozak i Na vrh jezika. Živi i radi kao urednik Algoritma u Zagrebu.
Uredio:
- “FAKat”, (s Nenadom Rizvanovićem) Celeber, 2001.
- “FAK YU”, special limited edition, uredio i dizajnirao, 2002.
- “FAK JU” (s Vladimirom Arsenijevićem), Rende, Beograd, 2002.

 
Književna večer s Vladimirom Arsenijevićem

Književni šlag za kraj godine!  U petak, 30.12. 11. s početkom u 20 sati u Molekuli (Delta 5, Rijeka) Katapult će u sklopu “Razgovaraonica”ugostiti  srpskog pisca u riječkoj rezidenciji, Vladimira Arsenijevića!Voditeljica je Tea Tulić.

Vladimir Arsenijević , nagrađivani i međunarodno priznati srpski pisac, urednik, prevoditelj, glazbenik i kolumnist  je rođen 1965. U Puli. Svojim prvim romanom “U potpalublju” osvojio je NIN- ovu nagradu 1994. godine postavši tako najmlađim dobitnikom ove prestižne nagrade. Ova proturatna knjiga ubrzo je prevedena na 20 jezika i postavila je Arsenijevića među najprevođenije srpske pisce. Od tada je Arsenijević objavio četiri druga romana:  ”Anđela” (1997), “MEKSIKO ratni dnevnik” (2000), “Išmail” (s Aleksandrom Zografom, 2004), i “Predator” (2008).

Utemeljio je i razvio izdavačku kuću RENDE u kojoj je radio kao glavni urednik od njezina osnutka sve do 2007. godine.

Organizator je regionalnog književnog festivala Krokodil koji se svake godine održava u Beogradu i kroz koji se na dinamičan, zabavan i multimedijalno-informativan način predstavlja najzanimljivije književne stvaraoce s područja bivše Jugoslavije. Djeluje i u novoj izdavačkoj kući Reflektor- knjige za slušanje iz Beograda koja objavljuje audio knjige.

Ovo je o Arsenijeviću “ugrubo”, a Vi dođite k nama u petak i saznajte puno više. Garantiramo prijateljsku atmosferu i obostrano zadovoljstvo!

 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 13 od 20