Home
Udruga Katapult održala tribinu o kadru u izdavaštvu

6. prosinca 2011. u sklopu projekta Izdavačka akademija u gradskoj vijećnici je održana tribina o kadru u izdavaštvu. Tribina se bavila  problematikom obrazovanja i osposobljavanja za rad u izdavaštvu, s posebnim osvrtom na segment marketinga, knjižarstva te novih tehnologija u izdavaštvu.

U razgovoru su sudjelovali dr. sc. Srećko Jelušić, v.d. prorektor za međuinstitucionalnu i međunarodnu suradnju, knjižnicu i izdavaštvo sa Sveučilišta u Zadru, Neven Antičević, direktor izdavačke kuće Algoritam i predsjednik Zajednice hrvatskih nakladnika i knjižara, te Milan Zagorac, direktor Izdavačkog Centra Rijeka (ICR). Razgovor je moderirala Marina Vrđuka Beleš.

Više na stranici mojarijeka.hr.

 
Najava tribine “Kadar u izdavaštvu”

U organizaciji Katapulta, a u okviru projekta “Izdavačka akademija” organizira se Tribina “Kadar u izdavaštvu” koja će se održati 06. prosinca 2011.(utorak) u Gradskoj vijećnici, Korzo 16, Rijeka s početkom u 14 h.

Tribina će se baviti problematikom obrazovanja i osposobljavanja za rad u izdavaštvu, s posebnim osvrtom na segment marketinga, knjižarstva te novih tehnologija u izdavaštvu.

Kako je projekt “Izdavačka akademija” nastao kao rezultat istraživanja u kojem su uključeni izdavači artikulirali potrebu za osposobljenim kadrom u izdavačkoj djelatnosti, ideja Tribine logičan je slijed rada na projektu, te nužnosti javnog izlaganja teme obrazovanja u izdavaštvu, kako bi se javno iznijeli problemi u izdavaštvu i osvijestili o mogućnostima poboljšanja budućnosti hrvatskog izdavaštva.

O ovoj problematici govorit će naši gosti Tribine:

dr. sc. Srećko Jelušić, v.d. prorektor za međuinstitucionalnu i međunarodnu suradnju, knjižnicu i izdavaštvo, Sveučilište u Zadru,

Neven Antičević, direktor izdavačke kuće Algoritam i predsjednik Zajednice hrvatskih nakladnika i knjižara, te

Milan Zagorac, direktor Izdavačkog Centra Rijeka (ICR).

 
Predstavljanje zbirke priča „Horda“, Danijela Konjarika

Udruga Katapult Vas poziva na predstavljanje šesnaeste po redu knjige iz Edicije Katapult. U petak, 25. studenog, 2011. godine, s početkom u 19 sati, u svima već poznatoj dnevnoj sobi Molekule (Delta 5, Rijeka – bivši Ivex), moći ćete upoznati novoobjavljenu zbirku kratkih priča Danijela Konjarika, pod jednostavnim nazivom „Horda“.

Voditelj večeri, a ujedno i urednik zbirke jest Josip Potnar, čiji je roman također ugledao svjetlo dana unutar spomenute edicije.

Danijel se u svojoj zbirci na suptilan način poigrava različitim scenarijima poput ideje kraja jedne civilizacije, monstruoznih zaposlenica kemijskih čistionica ili anegdota s radnog mjesta. Često, koristeći satiru kao svoje oružje, piše o suvremenim ljudskim odnosima, povratku u rodno mjesto ili zaboravljenim prijateljstvima i novostečenim hobijima. Njegovi su likovi ispunjeni nitima koje valja otpetljati, kako bi se shvatio njihov humor ili namjere. Bosanski žigolo, obdareni Mutant, Mornar s kvalitetnim vezama u kvalitetnim narkokartelima samo su neki od pregršt kontradiktornih ličnosti s kojima se imate priliku družiti prolazeći kroz ovu knjigu. Kako sam autor zbori, ove priče prelaze iz smiješnog u fantastiku, iz fantastike u ozbiljno, iz ozbiljnog u faktografiju, iz fakata iznova u smiješno, pa tako opet u krug dok se, kako narod kaže, boje ne rastope.

Danijel Konjarik, rođen je u Đakovu, 1979. godine, a Šumarski fakultet završava u Zagrebu. Tokom dugog razdoblja studiranja objavljuje ne toliko dugačku priču „Horda“ u Bestselerovom izdanju „Da sam Šejn“ – po kojoj čitava jedna zbirka mnogo godina kasnije dobiva naziv. Do sada, Danijel je putovao Azijom, selio se iz države u državu, pa natrag. Borio se s boravišnim dozvolama i zaljubljivao više puta. Nije uspio pronaći lijek za ćelavost. Do sada.

 
Bube su u glavi

“Japanske bube” Sanje Željeznjak predstavljene su 10. studenog u varaždinskoj Gradskoj knjižnici “Metel Ožegović”. Urednica Marina Vrđuka-Beleš nažalost nije mogla doći, ali su zato pristigli Zlatko Ožanić, nakladnik i Mirela Fuš, lektorica. Druženje je nakon predstavljanja preseljeno u “Groficu Maricu” na čajanku.

Izvještaj s promocije!
 
Letalačka fešta i ove godine!
Fliegerfest je ime za središnju godišnju književnu večer u organizaciji udruge Katapult. Zamišljen kao prilika za upoznavanje, druženje, produbljivanje suradnje i upoznavanje sa međusobnim literarnim radom članica i članova udruge Katapult iz cijele Hrvatske, Fliegerfest je svoju prvu inkarnaciju kao svojevrsni “jednovečernji festival književnosti” doživio 24. listopada 2008.

Ove godine četvrti po redu Fliegerfest ima istu funkciju okupljanja male ali slatke Katapultove “obitelji” na jednom mjestu, a služi i kao krovna performerska večer u Katapultovom kalendaru, večer koja objedinjuje sve godišnje Katapultove izvedbene programe.

Tako će u petak 11. studenog 2011. u 20 sati iza mikrofona i pred publiku u riječkoj Molekuli stati osmero Katapultovaca: Mirela Fuš, Hana Dagostin, Izabella Lizzul, Korina Dijan, Jelena J-Zlo Tondini, Moris Mateljan, Enver Krivac i Tea Tulić.

Mjesto događanja je dnevni boravak Molekule ( bivša Ivexova zgrada, Delta 5, Rijeka).

Veselimo se vašem dolasku!

 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 14 od 20