Home
Predstavljanje “Japanskih buba” Sanje Željeznjak iliti katapultovci u Varaždinu

Knjigu “Japanske bube” će u varaždinskoj Gradskoj knjižnici “Metel Ožegović” 10. studenog, osim autorice, predstaviti Marina Vrđuka Beleš (urednica), Zlatko Ožanić (nakladnik), a moderatorica će biti Nadica Kolarić-Levatić. Mirela Fuš, lektorica knjige će sjediti u publici s autorom ovog teksta.

 
Predstavljanje knjige “Velika smeđa fleka”, Daniela Radočaja

Pozivamo Vas da nam se pridružite u petak, 28. listopada 2011. godine, u 19 sati na predstavljanju petnaeste knjige iz Edicije Katapult, zgodno naslovljene “Velika smeđa fleka” autora Daniela Radočaja. Voditeljica književne večeri, ujedno i urednica knjige je Dijana Merdanović, inače i sama ponosna vlasnica knjige iz iste edicije. Mjesto događanja je Molekula (Delta5, Rijeka, bivši Ivex).
“Daniel Radočaj u svojim kratkim pričama osvrće se na odnos s bližnjima i ne manjka mu ironije. Priča nam priču blisko, intimno, povjerljivo i otkriva pozadinu života, ljubavi, druženja, kakvu svi imamo. Ali sa specifičnim humorom: Miki je moj portabel prijatelj.
Nije toliko prijeko potreban ili poseban, ali se gotovo u svakoj ekstremnoj prilici može dobro upotrijebiti… Šarmantno nas uvodi u zakulisni i pomalo smiješni svijet ljudskih odnosa koji su mu poslužili kao inspiracija.
Daniel Radočaj je nagrađivan, dijelu čitateljstva poznat autor. Svojim proznim sadržajem vraća na ideje nepostojanosti onoga zdravo-za-gotovo, ne dopušta zaboraviti koliko su meki temelji na kojima se gordo i pretenciozno grade krhka naša stremljenja.”
Iz predgovora uredništva zbirke “Deset najboljih autora na natječaju ReCreativa” - Banja luka

Daniel Radočaj rođen je 1979. godine u Puli. Svoje aforizme, poeziju i kratke priče objavljivao je po mnogobrojnim kulturološkim tiskovinama širom ex-Yu, a prevođen je na engleski, makedonski i poljski. Za prozne radove nekoliko je puta nagrađivan od strane stručnih žirija.

Dođite i veselite se s nama!

 
 
Radionice na Izdavačkoj akademiji

Akademska godina na Izdavačkoj akademiji počela je 9.9. i do danas su polaznici sudjelovali na teorijskim radionicama iz osnova izdavaštva, pod vodstvom Miše Nejašmića (Jesenski i Turk) i uredništva (Seid Serdarević, Fraktura). Ovaj vikend (23. i 24. 9.) rezervirani su za Zoranu Jagodić i radionice iz lekture.

Iako se kaže da se ‘prvi mačići u vodu bacaju’, ne možemo reći da znamo kako se to radi. Iako su radionice bile vrlo intenzivne, jer su cjelodnevne, polaznici i njihovi mentori stoički su podnijeli pasje vrućine i audio-vizualne uzbudljivosti  kontejnerskog terminala, ali su sa sobom ponijeli vrijedna znanja i iskustva.

Ako vas zanima više o Izdavačkoj akademiji, skoknite na službenu web stranicu.

 
Čitajte…

 …kratke priče naše predsjednice Tee Tulić na Knjigomatu.

 
Predsjedavajuća na promociji u Ribooku!

Dugujemo reći svima koji nisu bili na promociji “Kose posvuda”, naše i vaše Tee Tulić, u Ribooku, da nam je bilo odlično i da im može biti žao što nisu bili, jer nam je bilo odlično!

Tražile su se stolice viška, ali bezuspješno; neki su se poslužili stepenicama, neki su ostali stajati, ali sve to nije bilo važno jer je tih sat i kusur prošlo brzo da smo mogli okrenuti još koju turu razgovora i čitanja ulomaka iz knjige! A govorilo se pomalo o svemu: Tei, kao autorici i predsjednici Katapulta; “Kosi posvuda”, kao knjizi prvijencu i snažnoj intimnoj priči o življenju kroz umiranje; Prozacu, kao nagradi, ali ne i antidepresivu…

Pogledajte što je Zoran Krušvar zabilježio s promocije za portal Moja Rijeka, a što o knjizi piše Vjesnik.

 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 15 od 20