Home
"Kosa posvuda" u RiBooku

Ne, riječka knjižara Ribook ne postaje poprište ovogodišnjeg Hairstyle News-a niti novo “in” okupljalište hipija. “Kosa posvuda” je, kao što već znate, ime prvijenca naše predsjednice Tee Tulić, potresnog i luckastog crossover-a između zbirke crtica i romana pomoću kojeg je kući odnijela ovogodišnju nagradu Prozak.

Stoga, u četvrtak 7. srpnja u 19 sati svratite do Ribooka i prisustvujte razbijanju šampanjca o Tein prvi brod. U ime Prozaka i Algoritma o knjizi će govoriti urednik knjige Kruno Lokotar, a u svoje i u ime knjige par stvari će Vam reći i Tea. Moderator je Enver Krivac.

O Teinom prvijencu urednik Kruno Lokotar je rekao:

“Kosa posvuda” nije nekakva mračna knjiga unatoč tome što joj je okvir ispitivanje riječi “bez imalo mekoće, satkane od samih suglasnika” – smrt. Naprotiv, Tea Tulić je uspjela svojim pripovijedanjem i britkim zapažanjima, uvrnutim, luckastim pristupom i životu i smrti, kroz lucidne crtice, što humorom, što domišljatošću i sjajnim stilom – vitalizmom generalno – ispričati priču koja se čita lako i s užitkom, a da pri tom nije izgubila ništa od svoje potresnosti i duboke emotivnosti. Ova knjiga je nešto kao “uloga moje porodice u najraširenijoj svjetskoj bolesti”, samo na pop-način, djevojački, terapeutski iskren i opčinjavajući.

Veselimo se Vašem dolasku. 

 
Pobjednici Vranca 2011.

Jučer, 30. lipnja, u vinskom podrumu “Plantaža"? u Šipčaniku, Crna Gora, proglašeni su pobjednici književnog natječaja „Vranac - Najbolja kratka priča 2011“ međunarodnog festivala „Odakle zovem“.

Prvu nagradu dobila je mlada srpska spisateljica Dragoslava Barzut. Druga nagrada pripala je Srbinu Damiru Nediću, a trećenagrađena je Iva Hvalač iz Hrvatske. Žiri koji je izabrao finaliste i pobjednike radio je u sastavu Enver Kazaz, Teofil Pančić i Božo Koprivica.

U konkurenciji za ovu književnu nagradu ove godine bila su i dva K-pisca, Amir Alagić (s pričom “Iza zida") i Nikola Leskovar (s pričom “Apokalipse"). Kao finalisti uvršteni su u knjigu “Izvan koridora, Vranac - najbolja priča 2010″ (Karver/VBZ, 2011). 

 
Natječaj za kratku priču

Udruga Katapult u sklopu projekta “Izdavačka akademija” objavljuje natječaj za kratku priču na temu “Susjedi“ i ovim putem poziva sve Vas pisce i spisateljice: afirmirane i neafirmirane, mlade i stare, satiričare i tragičare da nam pošaljete svoju kratku priču ili više njih.   

Najboljih 10 priča bit će objavljene u zbirci priča, krajnjem rezultatu navedenog projekta, a koristit će se kao materijal za edukaciju iz izdavaštva.

Izabrane priče proći će kroz sve radionice Izdavačke akademije (uredništvo, lektura, prijevod, dizajn, marketing i promocija te knjižarstvo) i kroz ruke tri “redakcije” polaznika pod vodstvom stručnih mentora s dugogodišnjim iskustvom u struci, a na kraju projekta objavit će se tri različite verzije zbirki istih priča.

Svi objavljeni autori dobit će po jedan primjerak svake objavljene zbirke i imat će priliku prisustvovati na promociji zbirke.

Uvjeti natječaja:

 • u natječaju mogu sudjelovati svi građani Republike Hrvatske,
 • priče moraju odgovarati temi „Susjedi“,
 • priče moraju zadovoljavati kriterij dužine od sedam do deset kartica teksta (12 600 – 18 000 znakova, s razmacima) i moraju biti pisane na hrvatskom jeziku,
 • autori mogu sudjelovati s neograničenim brojem priča,
 • ukoliko prijavljujete više kratkih priča, stavljate ih sve u jedan dokument (jedna ispod druge),
 • priče ne smiju biti prije objavljivane, niti samostalno niti kao dio nekog dužeg proznog teksta,
 • radovi se učitavaju (uploadaju) putem službene web stranice http://www.izdavacka-akademija.org/hr/natjecaj pod šifrom prema vlastitom odabiru,
 • dokument mora sadržavati naslov priče, priču (od 12 600 do 18 000 znakova) i mora biti nazvan (spremljen) pod istom šifrom pod kojom se prijavljuje na natječaj,
 • šifra, ime i prezime, kontakt telefon i e-mail upisuju u za to predviđena polja na internetskoj stranici.

Nepotpune prijave neće se uzeti u obzir.
Natječaj je otvoren do 15. kolovoza 2011. godine.
U izboru najboljih priča sudjelovat će mentor iz uredništva i polaznici edukacije iz izdavaštva.

Prijavom na natječaj autori se obvezuju da za vrijeme trajanja natječaja priču neće objaviti ni na koji način te da je neće slati na druge natječaje. 

 
Poziv na Izdavačku akademiju!

Dragi budući polaznici!

U sklopu projekta “Izdavačka akademija”, udruga Katapult poziva vas da se prijavite za sudjelovanje u besplatnoj edukaciji iz izdavaštva!

Izdavačka akademija organizira cjelovitu edukaciju iz izdavaštva kojom pokriva sve segmente istog: uredništvo, lekturu, prevođenje, dizajn, marketing i promociju i knjižarstvo.

Vikend radionice teorijskog i praktičnog tipa počinju u rujnu 2011. i traju sve do ožujka 2012. godine, a mentorirat će ih stručnjaci iz svih segmenata izdavaštva. Iako će polaznici pohađati sve teorijske radionice, morat će se opredijeliti za pojedini segment izdavaštva u kojem se žele “specijalizirati” tijekom praktičnog dijela, u kojem će pripremati za tisak zbirku kratkih priča.

Ovom edukacijom polaznici će steći znanja i vještine iz područja izdavaštva kako bi postali konkurentniji na tržištu rada. Tijekom edukacije polaznike ćemo povezivati s potencijalnim poslodavcima (izdavačima) koji će biti kontinuirano obavještavani o njihovom radu i napredovanju tijekom edukacije.

Polaznici trebaju ulaziti u sljedeću kategoriju:

-  osobe od 20 do 29 godina starosti

-  dugoročno nezaposleni (duže od godinu dana) ili bez radnog iskustva

-  stanovnici Primorsko-goranske županije

-  prvostupnici, više ili visoke stručne spreme sljedećih fakulteta:

 • Filozofski fakultet (hrvatski jezik i književnost, engleski jezik, kulturologija, psihologija i sociologija),
 • Akademija primijenjenih umjetnosti,
 • Fakultet političkih znanosti (novinarstvo),
 • Arhitektonski fakultet (dizajn),
 • Ekonomski fakultet i
 • Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.

Prijave se vrše putem službene web stranice http://www.izdavacka-akademija.org/hr/radionice preko koje možete poslati svoje životopise i motivacijska pisma.

Prijave traju do 18. srpnja 2011. godine.

Prijavite se dragi kandidati i pridružite nam se!

 
Pažnja, pažnja! Izdavačka akademija od sada i na web-u!

Bistra uma i radosna srca obavještavamo vas - prijatelje, interesente, simpatizere – da od danas dodajete još jedan link na svoje web stranice, blogove, izbornike, zabilješke, bilježnice i albume sa sličicama!

Klikom na link http://www.izdavacka-akademija.org upriličit će vam se službene stranice projekta IZDAVAČKA AKADEMIJA  udruge Katapult gdje možete pronaći sve o samom projektu, Katapultu, o radionicama koje će se odvijati na Akademiji, kao i o mentorima koji će velikodušno mentorirati na istima.

Želite upasti na Akademiju i naučiti kako pripremiti zbirku kratkih priča i pustiti je u tisak, a usput upoznati i kojeg potencijalnog poslodavca (izdavača)?

Ili želite potući konkurenciju na natječaju za kratku priču pa vidjeti svoju u objavljenoj zbirci kratkih priča, na polici svoje omiljene knjižare?

Zašto da ne, samo kliknite na link i nađite sve što vam treba.

Imate li pitanja na koja niste našli odgovor, otvorite kontakt stranicu i pošaljite nam upit. Možda nismo Lastani, ali znamo sve o Akademiji!

Dobrodošli i bolje nas našli! 

 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 16 od 20