Home
Književna večer s Vesnom Krmpotić
Katapult je 27. siječnja 2009., u 19 i 30 sati, ugostio veliku hrvatsku spisateljicu Vesnu Krmpotić. Večer je vodila Neli Nežić. Budući da je bilo više od 70 posjetilaca, kako starih, tako i mladih, doslovno se tražila stolica više. U prvome dijelu večeri književnica je govorila o svojemu studentskom životu u Zagrebu, o putovanju u Indiju i učenju bengalskoga jezika, o svojemu preminulom sinu Igoru, o vjeri, o svojem opusu i ponajviše, o samoj Indiji. Saznali smo da je gđa Krmpotić 2008. g. nominirana za Nobelovu nagradu za književnost i da joj opus broji približno 100 objavljenih knjiga. Objavila je najveću svjetsku zbirku poezije, s više od 11 500 pjesama. U drugome dijelu književne večeri književnica je čitala svoje radove, pretežito pjesme i kratke priče. Večer je prošla u izrazito ugodnoj i smirenoj atmosferi.
Fotografije su ovdje!
 
KatapulTura u Križevcima
U nastavku projeka Katapulture, uslijedila je druga po redu promocija mladih pisaca, konkretnije Josipa Potnara i Luke Rukavine, te njihovih knjiga objavljenih u Ediciji Katapult- "Mrtva puhala žive vječno" i 'Bludilište".

Marina Beleš, Potnar i Rukavina 4. rujna zaputili su se u Križevce, u prostoru Kluba Kulture, gdje su ih dočekali članovi udruge K.V.A.R.K.. Promocija je započela oko 19 sati i trajala ugodnih sat vremena unutar kojih se razgovaralo najviše o Katapultu (gdje se poseban interes pokazao za metodiku rada u procesu nastajanja knjige). Josip i Luka rekli su ponešto o sebi te svojim knjigama.

Rad Udruge Katapult ocijenjen je hvalevrijednim, uz komentar da bi trebali dobivati veću financijsku potporu te su upućene lijepe želje za budući rad.
 
KatapulTura u Karlovcu
Udruga Katapult ove je godine kroz Clubture platformu pokrenula  niz književnih predstavljanja  četvero mladih pisaca i spisateljica koji su objavili prvijence u ediciji Katapult. Promocije će se odviti u četiri grada Hrvatske: Karlovcu, Križevcima, Puli i Zadru. Osim promocije mladih pisaca i spisateljica, Katapult će sa prisutnima podijeliti svoje iskustvo i način rada u izdavaštvu, te pozvati zainteresirane na suradnju.
Tako je u  petak, 28. kolovoza 2009., s početkom u 19 sati, Udruga Katapult organizirala prvu promociju u Karlovcu u prostoru udruge Domaći, odnosno književnu večer na kojoj je voditeljica Marina Beleš u ime Katapulta predstavila dosadašnji rad udruge te dvoje mladih pisaca Luku Rukavinu i Josipa Potnara. Obojica su ove godine objavili svoje prvijence u ediciji Katapult (Luka Rukavina zbirku drama "Bludilište", a Josip Potnar roman "Mrtva puhala žive vječno"). Tijekom večeri voditeljica je objasnila prisutnima u publici na koje načine zainteresirani mogu ostvariti suradnju s Katapultom i objaviti prvu knjigu u ediciji Katapult.
 
Predstavljanje knjige Josipa Potnara
U petak, 19. lipnja 2009., predstavljena je nova knjiga iz edicije Katapult - roman "Mrtva puhala žive vječno" Josipa Potnara. U dnevnome boravku Molekule, pred tridesetak ljudi, mladi Potnar progovorio je o svojem prvom objavljenom djelu, o svojem originalnom načinu pisanja i socijalno-moralnim motivima koje rabi. Predstavio se u okvirima današnje književne scene i pročitao ulomke iz romana. Književnu večer započeli su glumci iz Ri Teatra koji su izveli skeč temeljen na isječku iz Potnarovog romana.
Razgovor s autorom vodila je Marina Beleš, a druženje se nastavilo i nakon završetka književne večeri.
Fotografije na blogu!
 
Clubture i gostovanje Katapultovaca
U četvrtak, 11. lipnja 2009., predstavništvo Katapulta u kombinaciji Tulić - Krivac otišlo je u Zagreb radi sudjelovanja na  Forumu Saveza udruga Klubtura, a u subotu im se pridružio prozno-čitalački tim Cuculić-Leskovar-Kapidžić koji je nastupio zajedno s kolegicama i kolegama iz Booksine radionice kreativnog pisanja na književnoj večeri u sklopu Foruma. Sve je to održano u AKC Medici.
Kako je sve izgledalo, pogledajte ovdje!
 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 18 od 20