Home
"Ima boljih stvari od suhe odjeće" sada i na netu! PDF Ispis E-mail
Autor Marina Vrđuka-Beleš   
Četvrtak, 17 Travanj 2014 22:21

Osmo po redu digitalno izdanje knjige iz Edicije Katapult pod naslovom "Ima boljih stvari od suhe odjeće - mali inventar suvremenog ženskog stiha" skupine pjesnikinja iz Rijeke, u tiskanom obliku za Katapult je 2007. objavio riječki izdavač ZIGO, a posveta je svim ljubiteljima poezije, ženske i one druge.

U zbirci je zastupljena poezija pjesnikinja Petre Čargonja, Željke Horvat Čeč, Jelene Tondini (a.k.a. J-Zlo), Iris Ćiković, Lane Predojević, sestara Cvečić, Marije Crnjac i Matije Vukušić.

Iz predgovora: "Svaka od ovih dama barata svojim oružjem. Jedne su mračne, ali punokrvne snimačice stvarnosti života, druge toj temi prilaze kao hip-hop cirkusanti... Jedne su, opet, primječivači mikrotrenutka osobne zbilje, svakodnevne izmaglice misli i odluka koje vrlo često ovise o tome jesmo li se dovoljno naspavali ili koji vjetar puše, dok druge tu šumu emocija i međuljudskosti tretiraju kao inventar proživljenog, novog i starog, hirovito i autoironično. Ni jedne ni druge pritom ne postaju samodopadne, a čak i kad se u njih ušulja malodušnost, na čiju abrazivnost nijedan sapiens nije imun, ponosne su jer je to njihov svijet, prije svaga." (Enver Krivac, urednik zbirke)

Kao i svako e-izdanje, zbirka je besplatna i dostupna na čkitanje i download na ovoj stranici pod izbornikom eEdicija ili na našem ISSUU profilu

Ažurirano Četvrtak, 17 Travanj 2014 22:50