Home
Predstavljanje knjige “Sitne podvale” Ilije Barišića

Pozivamo vas da se ove nedjelje, 16. prosinca 2012. godine, u 19 sati u dnevnom boravku Molekule (na adresi Delta 5, Rijeka) okupimo na promociji osamnaeste knjige iz Edicije Katapult - “Sitne podvale”, autora Ilije Barišića.

U ovoj knjizi kratkih priča riječ je o “podvalama” koje nam sprema život, skrivajući ih u naoko bezopasnim svakodnevnim banalijama. Ovdje govorimo o običnom odlasku na WC ili vožnji tramvajem, što u prijevodu znači da više nigdje nismo sigurni. Ili je to upravo razlog zbog kojeg se osjećamo živima?

Ilije je rođen u Zagrebu, gdje je i proveo veći dio svog života, završio studij kroatistike i povijesti, zaposlio se kao profesor hrvatskoga u III. gimnaziji. Nekoliko pričica objavio po novinama, nekoliko stručnih članaka po časopisima. Pod kulinarskim pseudonimom Art Vandelay u podlistku Zareza predstavio svoje književne recepte u ‘Kuharici modernog pisanja’, a sada se predstavlja prvim ukoričenim uratkom.

No ovo je samo u kratkim crtama. „Sitne podvale“ i Ilija nude vam puno više od toga. Dođite i saznajte što.
 
"Kosa posvuda" u novom ruhu

Kako smo već najavili, "Kosa posvuda" dobila je svoje srpsko izdanje, u izdavačkoj kući LOM (Beograd),
Edicija do-des-ka-den

 
Igor Beleš predstavlja knjigu u sklopu Mjeseca hrvatske knjige 2012.

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige 2012., koji inače za temu ima Europsku godinu aktivnog starenja i međugeneracijske solidarnosti, Igor Beleš predstavlja svoj prvijenac "Svitanje na zapadu" (objavljen u Ediciji Katapult) u svom rodnom gradu, u Gradskoj knjižnici Vukovar - ogranak Borovo nadelje.

Dana 24. listopada, u u 18 sati.

 
Rezultati Javnog poziva za dodjelu stimulacija za najbolja ostvarenja na području romanesknog stvaralaštva za 2011.
Na Javni poziv za dodjelu stimulacija za najbolja ostvarenja na području romanesknog stvaralaštva za 2011. godinu pristiglo je 47 prijava. Povjerenstvo u sastavu - Ljiljana Avirović, Slaven Jurić i Katarina Luketić, od prijavljenih je odabralo deset djela...

Povjerenstvo za dodjelu stimulacija za najbolja ostvarenja na području romanesknog stvaralaštva za 2011., u sastavu Ljiljana Avirović, Slaven Jurić i Katarina Luketić, od ukupno 47 prijavljenih djela odabralo je slijedećih deset:

Ivica Đikić: Sanjao sam slonove
Goran Ferčec: Ovdje neće biti čuda
Zoran Ferić: Kalendar Maja
Franjo Janeš: Formula za kaos
Robert Međurečan: Kad jaganjci utihnu u Zdihovu
Josip Mlakić: Mrtve ribe plivaju na leđima
Luko Paljetak: Marin
Sibila Petlevski: Bilo nam je tako lijepo
Zoran Pilić: Đavoli od papira
Tea Tulić: Kosa posvuda
 
Krivac dobitnik Artefakta...

... nagrade koju dodjeljuje Rikon, riječko godišnje okupljanje ljubitelja fantastike, ove godine petnaesti put.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 8 od 20